Pala kauneutta Lapin luonnosta

SagaMaaret valmistaa yksilöllisiä koruja ja sisustustuotteita, joiden inspiraationa toimii Lapin luonto.

SagaMaaret Ky -

Pala kauneutta Lapin luonnosta.

SagaMaaret Ky valmistaa design koruja ja sisustustuotteita. Tuotteet suunnitellaan ja tuotetaan käsin Torniossa. Jokainen tuote on uniikki ja valmistettu kauniista luonnon muokkaamista meteriaaleista. Designerina toimii Saga Partanen. "Tuotteitani löydät mahtavilta jälleenmyyjiltäni ympäri Suomen ja messu tapahtumissa voit tavata minut."

”Olen Saga Lapista. Olen kasvanut käsitöiden parissa ja intohimoni poronsarviin tuleekin perheeni kautta. Nautin kun saamme perheeni kanssa luoda yhdessä jotain ihanaa. Ensimmäinen tuotteemme oli poronsarvikranssi, jonka nimesimme Saamenkielen mukaan Niehku, joka tarkoittaa haavetta. Siitä meidän haaveet sitten alkoikin tuotteiden luomiseen. Perustin kauan olleesta harrastuksesta ja intohimostamme yrityksen vuonna 2017. Perheeni apu ja tuki on minulle korvaamatonta.

Nautin kun saan itse suunnitella ja luoda jotain uutta. Haluan tuoda modernilla otteella poronsarvituotteet tähän päivään. Luonnon materiaalit kiehtovat minua ja tekevät tuotteistani uniikkeja ja kauniita. Kaikilla on nyt mahdollisuus saada Lapin luonnosta pala kauneutta itselleen.”

Materiaaleista

Päämateriaalina käytän luonnosta tulevaa poronsarvea. Poronsarvet tulevat Kemijärveläiseltä poromieheltä. Porot uusivat sarvensa joka vuosi, joten poroja ei mitenkään satuteta tuotteiden takia. Poronsarvi materiaalina jaksaa päivä päivältä yllättää minua sävyillään ja muodoillaan. Se siinä varmaan kiehtookin minua. Kun kahta samanlaista sarvea ei ole.

Käytän myös muita ihania luonnon materiaaleja kuten pehmeää ketunkarvaa sekä aitoa nahkaa joka on ihana materiaali käytössä. Hyödynnän paljon turkistyön tekijöiden ylijäämää sekä kierrätysmateriaaleja. En osta suoraa tarhattua kettua. Uutuutena materiaalina on suomalainen koivuvaneri.

Ideointi

Lappi ja sen kaunis luonto. Sieltä saan inspiraationi ja energiani kaikkeen. Metsä, järvet, tunturit ja taivaalla näkyvät taijanomaiset revontulet. Jokin siinä vain kiehtoo minua. Uskomaton Saamen kielikin on päässyt osaksi tuotteitani. Kaikilla tuotteillani on yksinkertaiset nimet mutta saameksi käännettynä ne on todella kauniit.

Seuraan myös muodin maailmaa ja haluan tuoda tuotteeni modernilla ja tyylikkäällä tavalla esiin.

Näitä kahta eri asiaa sopivasti yhdistelemällä saan uudenlaisia poronsarvituotteita luotua.

-Saga Partanen

Tyyliä Lapin luonnosta valmistaa SagaMaaret!